de Marian » Lun Mar 16, 2015 4:10 pm
Aici va pun poze cu un chiller Feroli ,sa vedeti ce soarta trista a avut Vaporizatorul spart ,2 compresoare distruse Apa era prin circuitul frigorific Nici nu mai stiu cate tuburi de azot am folosit sa il purjam pentru decontaminare Mai rau era pana urcam tuburile sus pe cladire Chillerul functiona pe R410 deci nu era asa de vechi ,partea rea ca nu au bagat in el AG , cei de la intretinere erau praf Tot ei au sarit cu gura mare ca au golit circuitele dar conductele de apa erau in contrapanta ,ce or fi golit ei chiar nu stiu
- Fişiere ataşate
-

- Ventile de laminare cu capilar si bulb au si egaliz presiunilor
- Ventile de laminare cu capilar si bulb se disting filtrele inainte de a intra in VL (Custom).jpg (115.84 KiB) Vizualizat de 4522 ori
-

- La partea inferioara a cond am montat inca 2 VS uitati ce mizerie iesea cand purjam cu azot Am vazut o firma in Buc care repara compresoare ermetice cred ca la acestea nu are sanse ,sunt prea terminate si ruginite
- Ce iesea dupa purajare cu azot (Custom).jpg (103.39 KiB) Vizualizat de 4527 ori
-

- Se vad racordurile pentru AR 6/12 C sunt pe 2 1/2" doi toli si jumatate
Izolatia de pe vaporizator era de 19 tot armaflex negru dar am muncit sa o dam jos sa ne laudam si noi la dvs si sa invete colegii de la grupele mici
- vaporizator de chiler in placi brazate iesire pe 2 toli jumatate.jpg (130.18 KiB) Vizualizat de 4530 ori
-

- Se disting cele 2 circuite doua de gaz si doua de lichid cite o pereche pentru fiecare circuit
Izolatia de pe vaporizator era de 19 tot armaflex negru dar am muncit sa o dam jos sa ne laudam si noi la dvs si sa invete colegii de la grupele mici
- vap cu placi brazate se vad cele 4 conducte.jpg (168.54 KiB) Vizualizat de 4530 ori
-

- Alta poza cu vaporizatorul distrus ,lucru ok deoarece Frigotehnistii castiga o paine buna si nu mor de foame
- vaporizator terminat (Custom).jpg (145.33 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Vaporizatorul cu placi brazate nu mai este bun de nimic
- vaporizator de chiler cu placi brazate (Custom).jpg (144.49 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Suflare cu azot uscat a condensat ,se vede VS sudata la baza mai aveam inca 2 buc sa purjam ,presiune cam 28 Bari Sudura la asa diam de teava cu statia si am preincalzit cu 2 mapuri
- suflat condensatorul cu azot uscat 25 bari (Custom).jpg (126.1 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Interiorul chillerului dupa scoaterea comp defecte ,am facut poze sa nu incurcam sau sa uitam ceva fire
- interior chiler dupa extr comp defecte (Custom).jpg (124.6 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Alta poza cu chillerul dezmembrat ,am facut poze sa nu incurcam sau sa uitam ceva fire
- Fotografie0056 (Custom).jpg (143.47 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- In 2 zile am reusit sa il aducem in stare de functiune ,compresoarele erau venite ,am verificat uleiul si era ok ,cred ca a fost schimbat inainte sa il trimita Filtrele sunt in fata se vede capacul cu 8 suruburi am schimbat cam 3 bucati tot mai apareau urme de apa ,VL sunt cu capilar si bulb si egalizare de presiune voi pune o poza special sa se vada
- Fotografie0054 (Custom).jpg (112.74 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Vent de laminare cu capilar si bulb ,este unul mai mititel prin sala de curs sa il vada colegii
- Fotografie0061 (Custom).jpg (106.28 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Acces la comenzile chillerului ,sunt asigurate cu chei ,dar umbla cine are chef
- Fotografie0057 (Custom).jpg (48.68 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- 2 comp funct in II nivelul de ulei sa se poata mentine constant ,se face pe principiul vaselor comunicante ,se vad tevile de egalizare ulei care leaga cele doua bai de la comp
- compresor terminat feroli 1.jpg (144.39 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Bilantul pagubelor este mare ,2 comp terminate ,vaporizator crapat ,condensator plin cu apa filtre terminate
- compresor scroll distrus a intrat apa in el_2.jpg (140.35 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Compresoarele sunt spate in spate
Se vad cele doua conducte izolate cu armaflex de 19 (izolatie neagra ) aveau si tabla de protectie dar este data jos
- chiler feroli mort (Custom).jpg (81.31 KiB) Vizualizat de 4541 ori
-

- Mentenanta nu avea habar ca in sezonul rece in circuitul hidraulic se baga antigel
- chiler feroli cu 2 compresoare distruse vaoporizatorul spart (Custom).jpg (134.57 KiB) Vizualizat de 4541 ori