Acum este Mar Apr 21, 2026 1:16 pm

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Chillere : Trane , York , Ferroli

Aici cursanti pot expune ce nelamuri sau intrebari au legat de cursul de Frigotehnie

Chillere : Trane , York , Ferroli

Mesaj de Marian » Sâm Mar 14, 2015 11:26 pm

Am gasit prin telefon poze de la chillere pe unde am umblat asta vara .Sunt niste chillere mai vechi pe R22 dar foarte robuste Altul a fost trecut pe R407
Am un York si un Trane fiecare cu 2 circuite ,pe fiecare circuit un singur compresor semiermetic cu 4 sau 5 chiulase mai precis cum ar fi 4 sau 5 pistoane in paralel actionate de acelas motor electric .
Este exact cum ne predati la scoala ,pot interveni sa le repar se pot schimba supape se pot rebobina ,etc etc etc
Partea proasta nu au o uzura uniforma pe compresoare ,cum spuneati si dvs la scoala nu au acelas numar de ore de functionare

Am pus si poze cu VL cu capilar si bulb exact cum ne aratati in sala de curs ,
Fişiere ataşate
08052012203 (Custom).jpg
Trane cu 5 chiul se vede si presostatul ,eram la o revizie Ce am constatat aceste chillere mai vechi cu comp semiermetice ,este o placere pentru noi sa mergem sa le intretinem Efectiv ne relaxam
08052012203 (Custom).jpg (123.46 KiB) Vizualizat de 4552 ori
08052012201 (Custom).jpg
Alt Trane cu 5 chiulase ,R407 butelia este pusa sa incarce lichid ,A fost trecut de pe R22 pe R407 cu purjari de azot 3 tuburi ,sch uleiul (Arctic 68) si filtrele Obligat am sch si VL cele vechi erau cam duse Cresterea de performanta nu cred ca trecea de 8% cat spuneati la scoala ,16% cat am citit cred ca este idealul
08052012201 (Custom).jpg (126.35 KiB) Vizualizat de 4554 ori
Programator YORK.jpg
Programator chiller York aici pierd ele terenul deoarece nu au numarul de ore de functionare egal pe ambele circuite ,ajunge comp 1 sa aiba o uzura mare datorita numarului mare de ore de funct .Pina la urma am incercat cu baietii metoda alternativa ,scoatem de sub tensiune si inversam alimentarea si el nu are habar ca pleaca primul comp 2
Programator YORK.jpg (172.73 KiB) Vizualizat de 4566 ori
Fotografie0038 (Custom).jpg
inlocuire Filtru
Fotografie0038 (Custom).jpg (100.06 KiB) Vizualizat de 4568 ori
Fotografie0023 (Custom).jpg
Doua circuite se observa cele doua ventile si doua filtre in carcasa cite unul pentru fiecare circuit
Fotografie0023 (Custom).jpg (105.96 KiB) Vizualizat de 4568 ori
Fotografie0024 (Custom).jpg
Compresor semiermetic 5 chiulase ,chiller Trane 2 compresoare 1 compresor/circuit
Fotografie0024 (Custom).jpg (105.93 KiB) Vizualizat de 4568 ori
compresor chiler semiermetic (Custom).jpg
Compresor semiermetic cu 4 chiulase chiller York 2 circuite un comp/circuit
compresor chiler semiermetic (Custom).jpg (110.07 KiB) Vizualizat de 4568 ori

Re: Chillere : Trane , York , Ferroli

Mesaj de Marian » Lun Mar 16, 2015 4:10 pm

Aici va pun poze cu un chiller Feroli ,sa vedeti ce soarta trista a avut Vaporizatorul spart ,2 compresoare distruse Apa era prin circuitul frigorific Nici nu mai stiu cate tuburi de azot am folosit sa il purjam pentru decontaminare Mai rau era pana urcam tuburile sus pe cladire Chillerul functiona pe R410 deci nu era asa de vechi ,partea rea ca nu au bagat in el AG , cei de la intretinere erau praf Tot ei au sarit cu gura mare ca au golit circuitele dar conductele de apa erau in contrapanta ,ce or fi golit ei chiar nu stiu
Fişiere ataşate
Ventile de laminare cu capilar si bulb se disting filtrele inainte de a intra in VL (Custom).jpg
Ventile de laminare cu capilar si bulb au si egaliz presiunilor
Ventile de laminare cu capilar si bulb se disting filtrele inainte de a intra in VL (Custom).jpg (115.84 KiB) Vizualizat de 4522 ori
Ce iesea dupa purajare cu azot (Custom).jpg
La partea inferioara a cond am montat inca 2 VS uitati ce mizerie iesea cand purjam cu azot Am vazut o firma in Buc care repara compresoare ermetice cred ca la acestea nu are sanse ,sunt prea terminate si ruginite
Ce iesea dupa purajare cu azot (Custom).jpg (103.39 KiB) Vizualizat de 4527 ori
vaporizator de chiler in placi brazate iesire pe 2 toli jumatate.jpg
Se vad racordurile pentru AR 6/12 C sunt pe 2 1/2" doi toli si jumatate
Izolatia de pe vaporizator era de 19 tot armaflex negru dar am muncit sa o dam jos sa ne laudam si noi la dvs si sa invete colegii de la grupele mici
vaporizator de chiler in placi brazate iesire pe 2 toli jumatate.jpg (130.18 KiB) Vizualizat de 4530 ori
vap cu placi brazate se vad cele 4 conducte.jpg
Se disting cele 2 circuite doua de gaz si doua de lichid cite o pereche pentru fiecare circuit
Izolatia de pe vaporizator era de 19 tot armaflex negru dar am muncit sa o dam jos sa ne laudam si noi la dvs si sa invete colegii de la grupele mici
vap cu placi brazate se vad cele 4 conducte.jpg (168.54 KiB) Vizualizat de 4530 ori
vaporizator terminat (Custom).jpg
Alta poza cu vaporizatorul distrus ,lucru ok deoarece Frigotehnistii castiga o paine buna si nu mor de foame
vaporizator terminat (Custom).jpg (145.33 KiB) Vizualizat de 4541 ori
vaporizator de chiler cu placi brazate (Custom).jpg
Vaporizatorul cu placi brazate nu mai este bun de nimic
vaporizator de chiler cu placi brazate (Custom).jpg (144.49 KiB) Vizualizat de 4541 ori
suflat condensatorul cu azot uscat 25 bari (Custom).jpg
Suflare cu azot uscat a condensat ,se vede VS sudata la baza mai aveam inca 2 buc sa purjam ,presiune cam 28 Bari Sudura la asa diam de teava cu statia si am preincalzit cu 2 mapuri
suflat condensatorul cu azot uscat 25 bari (Custom).jpg (126.1 KiB) Vizualizat de 4541 ori
interior chiler dupa extr comp defecte (Custom).jpg
Interiorul chillerului dupa scoaterea comp defecte ,am facut poze sa nu incurcam sau sa uitam ceva fire
interior chiler dupa extr comp defecte (Custom).jpg (124.6 KiB) Vizualizat de 4541 ori
Fotografie0056 (Custom).jpg
Alta poza cu chillerul dezmembrat ,am facut poze sa nu incurcam sau sa uitam ceva fire
Fotografie0056 (Custom).jpg (143.47 KiB) Vizualizat de 4541 ori
Fotografie0054 (Custom).jpg
In 2 zile am reusit sa il aducem in stare de functiune ,compresoarele erau venite ,am verificat uleiul si era ok ,cred ca a fost schimbat inainte sa il trimita Filtrele sunt in fata se vede capacul cu 8 suruburi am schimbat cam 3 bucati tot mai apareau urme de apa ,VL sunt cu capilar si bulb si egalizare de presiune voi pune o poza special sa se vada
Fotografie0054 (Custom).jpg (112.74 KiB) Vizualizat de 4541 ori
Fotografie0061 (Custom).jpg
Vent de laminare cu capilar si bulb ,este unul mai mititel prin sala de curs sa il vada colegii
Fotografie0061 (Custom).jpg (106.28 KiB) Vizualizat de 4541 ori
Fotografie0057 (Custom).jpg
Acces la comenzile chillerului ,sunt asigurate cu chei ,dar umbla cine are chef
Fotografie0057 (Custom).jpg (48.68 KiB) Vizualizat de 4541 ori
compresor terminat feroli 1.jpg
2 comp funct in II nivelul de ulei sa se poata mentine constant ,se face pe principiul vaselor comunicante ,se vad tevile de egalizare ulei care leaga cele doua bai de la comp
compresor terminat feroli 1.jpg (144.39 KiB) Vizualizat de 4541 ori
compresor scroll distrus a intrat apa in el_2.jpg
Bilantul pagubelor este mare ,2 comp terminate ,vaporizator crapat ,condensator plin cu apa filtre terminate
compresor scroll distrus a intrat apa in el_2.jpg (140.35 KiB) Vizualizat de 4541 ori
chiler feroli mort (Custom).jpg
Compresoarele sunt spate in spate
Se vad cele doua conducte izolate cu armaflex de 19 (izolatie neagra ) aveau si tabla de protectie dar este data jos
chiler feroli mort (Custom).jpg (81.31 KiB) Vizualizat de 4541 ori
chiler feroli cu 2 compresoare distruse vaoporizatorul spart (Custom).jpg
Mentenanta nu avea habar ca in sezonul rece in circuitul hidraulic se baga antigel
chiler feroli cu 2 compresoare distruse vaoporizatorul spart (Custom).jpg (134.57 KiB) Vizualizat de 4541 ori

Re: Buna seara

Mesaj de Marian » Lun Mar 16, 2015 5:01 pm

Mai am un rand de poze dar trebuie sa le micsorez ,dar nu inteleg un lucru de ce puneti pe ele sigla siteului

Re: Buna seara

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Dum Mar 22, 2015 10:16 pm

Va salut si eu ,
Suprascriu pozele cu numele siteului deoarece am niste " oameni rai si necredinciosi " care se tin de rele nu este cazul sa comentez

Mai astept sa mai postati
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Mesaj de Marian » Joi Mar 26, 2015 11:25 am

Voi mai pune un rand de poze nu sunt in ordine . Cred ca stiti Dan lucreaza in Germania la Frankfurt de 7 luni de zile ,Marica a plecat si el cu o Firma Romaneasca in Germania au o lucrare acolo . Am auzit de la baieti ca Dan in timpul liber repara frigidere la comunitatea Romaneasca Ciudata treaba ca nu poate cumpara din magazine ce are nevoie pentru reparatii deoarece nu are firma .ii trimite nevasta pe Atlasib ii mai trimitem si noi electrozi borax cate o rezerva de mapp ,foarte stricti sunt nemtii .
Fişiere ataşate
Scule interventie.JPG
Am carat ca magarii sculele cu Nea Iulica si el fost elev al dvs Daca mai urcam si azotul pe scari cred ca aia eram ,aici au venit baietii sa ne ajute Reparatia nu a fost complicata 6 argintari ,Nea Iulica preincalzea cu mapul eu argintam cu statia ,conducta de Cu era cu diam mare si fura caldura ,in rest chei pentru demontat si sculele specifice care le stiu toti elevii dvs ,vointa sa aiba sa puna mana la treaba
Scule interventie.JPG (73.12 KiB) Vizualizat de 4414 ori
Chiller Feroli.jpg
Se vad cele doua compresoare defecte ,care au fost inlocuite cu altele de la SH .Vaporizatorul a fost si el inlocuit cu altul original .Pacat ca nu a iesit in poza sa vedeti urmele lasate de apa sub vaporizator
Chiller Feroli.jpg (145.17 KiB) Vizualizat de 4422 ori
Ventil laminare cu capilar si bulb Descriere.JPG
Ventil de laminare cu capilar si bulb ,se vede capilarul si sonda Sonda se monteaza in contact termic cu conducta de aspiratie a comp (la iesirea din vaporizator ) Se distinge conducta de egalizare a presiunilor Am marcat si doua puncte de masura unde sunt montate VS
Ventil laminare cu capilar si bulb Descriere.JPG (137.57 KiB) Vizualizat de 4426 ori
Dupa reparatie functioneaza ok.jpg
Compresoarele scroll sunt SH ,dupa ce am consumat 4 tuburi de azot pentru purjari Am mai schimbat doua randuri de filtre Acum functioneaza in parametrii normali
Dupa reparatie functioneaza ok.jpg (122.05 KiB) Vizualizat de 4427 ori
Manom PI si PJ Feroli inainte de reparatie.jpg
Manometrele de PI si PJ chillerul cu freonul recuperat
Chillerul Feroli inainte sa fie reparat ,vaporizatorul spart (nu a avut in el antigel ) apa intrase in 2 compresoare care au fost inlocuite cu 2 SH din Turcia
Manom PI si PJ Feroli inainte de reparatie.jpg (116.74 KiB) Vizualizat de 4431 ori
Filtru si suportul interior.jpg
Aici este schimbat filtrul la un chiller cu compresoare semiermetice ,etansarea se face cu suruburi si garnitura speciala de elestomer
Se vede suportul interior ,seamana cu filtrul de motorina de la camioane ,ma refer la cele vechi cu filtru care se inlocuia si vas decantor
Filtru si suportul interior.jpg (113.54 KiB) Vizualizat de 4431 ori
Inlocuire filtru.jpg
Aici este schimbat filtrul la un chiller cu compresoare semiermetice ,etansarea se face cu suruburi si garnitura speciala de elestomer
Inlocuire filtru.jpg (102.4 KiB) Vizualizat de 4431 ori

Mesaj de Gelu gr 4 » Dum Iul 12, 2015 3:25 pm

Am fost ieri la o interventie la un chiller York pe R22 2 compresoare cu 6 chiuluase/compresor Unul din compresoare era terminat ,din pacate automatizarea este foarte primitiva nu au ac numar de ore de functionare pe fiecare compresor Acum asteptam sa aprobe inlocuirea compresorului cu unul SH .Ce doresc sa remarc compresoarele au functionat aproape 20 de ani fara mari interventii sunt foarte fiabile pacat ca nu sunt piese de schimb .Patronul vrea sa il trecem pe R407

Înapoi la Intrebari, Nelamuriri, Sugestii legate de cursurile de Frigotehnist