Acum este Dum Apr 19, 2026 11:38 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Curs Sisteme Fotovoltaice ,in cursul de Electrician

Re: Curs Sisteme Fotovoltaice ,in cursul de Electrician

Mesaj de Dan gr 11 » Vin Dec 23, 2016 2:29 pm

Nelu gr 11 scrie:
Dan gr 11 scrie:Cursul este peste așteptări ,dupa 3 luni noi stim sa dimensionam la trifazici deja ne-am prins ce face o solara .Pentru noi este de acum simplu sa facem niste adunari si sa aplicam 2 formule si ne dam seama cum sa dimensionam circuitele de lumina conf Normativului,sect cond ,dimens sigurante tooooootttttt

Acum la baieti le-a venit glasul ;) ,cu o luna in urma era in sala de curs ca la priveghi :( Calcule de curent rezistente r=ro l supra s .Acum suntem pe val si intelegem usor

Așa este domn`Nelu dar vorba domnului profesor ,mai bne invat sa nu fiu trantit cu ,,,, de pamant :)
Acum pe bune cand invatam la inceput legile curentului ,nu ma asteptam ca au asa mare imp ,dar acum sunt foarte multumit ca am invatat Noi avem bafta ca se ocupa de noi ,dar ce o face colegul care a deschis ac subiect cand invata 2 ore/sapt ,iar noi venim la scoala si in vacanta ,pai noi invatam de 6x cat ei

Re: Curs Sisteme Fotovoltaice ,in cursul de Electrician EMJT

Mesaj de Dinu Vasile » Vin Dec 23, 2016 3:06 pm

Inginerul de la noi de la firma pentru reautorizare ANRE a invatat o problema ca cea pusa de tine ,calculele sunt foarte grele zice el ,Acum nu pricep cum de puteti voi sa le invatati / faceti Sper sa nu deranjez ca atasez coloana cu mono faz/tri fazici
Fişiere ataşate
Copy of Mot trifazsi monofazice.GIF
Problema ingineri ANRE
Copy of Mot trifazsi monofazice.GIF (10.35 KiB) Vizualizat de 9185 ori

Mesaj de Vali gr 11 » Vin Dec 23, 2016 3:15 pm

Dinu Vasile scrie:Inginerul de la noi de la firma pentru reautorizare ANRE a invatat o problema ca cea pusa de tine ,calculele sunt foarte grele zice el ,Acum nu pricep cum de puteti voi sa le invatati / faceti Sper sa nu deranjez ca atasez coloana cu mono faz/tri fazici

Mai omule nu trebuie sa fii inginer sa faci niste calcule simple ,eu le faceam in cl a 7-a ,dar trebuie sa stii ce faci
Noi marti 27 dec si miercuri 28 avem scoala ,de ce nu vii sa ceri voie si sa te lamuresti cu ochii tai ,daca vrei fac o poza ,O chestie asemanatoare a facut domnul profesor si la frigotehnisti

Mesaj de Dinu Vasile » Vin Dec 23, 2016 3:25 pm

Vali gr 11 scrie:
Dinu Vasile scrie:Inginerul de la noi de la firma pentru reautorizare ANRE a invatat o problema ca cea pusa de tine ,calculele sunt foarte grele zice el ,Acum nu pricep cum de puteti voi sa le invatati / faceti Sper sa nu deranjez ca atasez coloana cu mono faz/tri fazici

Mai omule nu trebuie sa fii inginer sa faci niste calcule simple ,eu le faceam in cl a 7-a ,dar trebuie sa stii ce faci
Noi marti 27 dec si miercuri 28 avem scoala ,de ce nu vii sa ceri voie si sa te lamuresti cu ochii tai ,daca vrei fac o poza ,O chestie asemanatoare a facut domnul profesor si la frigotehnisti

Totusi nu inteleg de ce trebuie eu ca electrician sa stiu sa dimensionez ,este suficient sa citesc planul si sa leg circuitele in tablou

Mesaj de Vlad gr 4 EMJT » Vin Dec 23, 2016 3:35 pm

Dinu Vasile scrie:
Totusi nu inteleg de ce trebuie eu ca electrician sa stiu sa dimensionez ,este suficient sa citesc planul si sa leg circuitele in tablou

Eu am facut cursul in urma cu 4 ani cu domnul ing Olteanu ,Partea in care inveti dimensionarea este vitala
Ai sa primesti spre executie planuri facute pe genunchi dar tu daca nu ai habar :ia de unde nui :( Te duci la o lucrare (ciubuc) :) si primesti planul la casa dar in plan ai 3 camere si 3 circuite si in teren ai 6 camere pe 2 niveluri ce faci in acest caz Vorbeste si tu cu electricieni batrani care au facut carte inainte de 89 si vezi ce zic
Daca ai sti ce aberatii am gasit in planuri ai pune mana pe carte
Am montat si Sisteme Fotovoltaice gandite de mine pana in 3 KW ,nu este mare inginerie aplici ce ai invatat la scoala ,Sist fotovolt sunt niste cazuri particulare ale inst electrice
Fişiere ataşate
U=60V P=600W I=20A panou fotovoltaic.jpg
U=60V P=600W I=20A panou fotovoltaic
U=60V P=600W I=20A panou fotovoltaic.jpg (68.8 KiB) Vizualizat de 8211 ori

Mesaj de Tupac » Vin Dec 23, 2016 7:59 pm

Am ratat cursul din toamna ,la urmatorul vreau sa fiu prezent ,m-am luat dupa Dany si nu m-am inscris

Mesaj de Adrian EMJT gr 2 » Sâm Dec 24, 2016 3:58 pm

Am terminat si eu in urma cu 6 ani cursul de Electrician EMJT cu domnul ing Olteanu ,daca adun cate conductoare am tras cred ca am sute de Km Am lucrat si in strainatate,ca exp/pregatire am fost peste ei ,materia invatata la curs peste tot m-a ajutat Daca nu stiti sa dimensionati niste circuite nu faceti doi bani ,stiu pe pielea mea ,dimensionarea si calculul va ajuta sa pricepeti ce este in circuit ,sa nu ii depasiti limitele prevazute de Normativ Planuri lucrate pe genunchi daca le adun umplu un port/bagaj de masina Pentru cei din mentenanta unde trebuie sa intervina rapid ,sa dati o solutie ,,cursul este ideal iar faptul ca stiti sa stabiliti sect cond si diverse aparate ,va ajuta sa nu dati de necaz
Aveti un mare avantaj ca faceti si Sisteme Fotov ,sunt de mare viitor si nu este nimic complicat
Am si eu colegi in firma care "au pus botul" si au facut cursul de 2 ore/sapt de weeend ,sunt niste distrusi si nu au habar de capul lor
Pacat ca domnul ing Olteanu preda cursul maxim de doua ori pe an ,este adevarat cursul de EMJT este un curs greu si necesita multa rabdare din partea profesorului

Mesaj de AlexV » Dum Dec 25, 2016 2:51 pm

Este un curs foarte bun ,a meritat sa astept 8 luni sa il fac
Am pus ochii pe asa ceva la 400 lei
Panou fotovoltaic 250W
Specificatii Tehnice :
Modul fotovoltaic de înaltă calitate
Modulul PW2450F beneficiază de cea mai mare eficiență de conversie. Etapele majore de fabricație sunt prelucrate exclusiv în Europa, cu cele mai de succes componente de pe piață.
Respecta cele mai bune standarde in domeniu (ISO 14001)
Sticlă acoperită cu un strat antireflexiv pentru a maximiza puterea de ieșire
Celule sortate în funcție de rezistența inversă și de șunt
Procesul de testare 100% electroluminescence (EL) pentru eliminarea defectelor ascunse
Testele interne de fiabilitate sunt împinse de până la 2 ori față de standardele IEC
Controalele de calibrare sunt efectuate de cel puțin 4 ori pe an de către laboratoare independente
Montarea automată a ramei din aluminiu prin înșurubare și lipire asigură o rezistență ridicată la condițiile meteorologice extreme (5400Pa)

Date tehnice :
Tipul de celula : multicristal
Dimensiune modul : 1687 x 998 x 40 mm
Dimensiunea celulei : 156 x 156 mm (± 1%)
Celulele numărul : 60 (6x10)
Greutatea modulului este de 20 kg
Capac de Sticlă securizată antiderapantă de 3,2 mm
Capac din spate Cu Tedlar®
Cadru din aliaj de aluminiu anodizat J-BOX IP 65
Cabluri solare rezistent la UV, 4,0 mm², 1100 mm
Tipul conectorului compatibil MC4 sau MC4
Temperatura de funcționare -40 ° C la + 85 ° C
Rezistență ridicată la zăpadă și la încărcarea vântului 5400 Pa (zăpadă) 2400 Pa (vânt)
Curentul invers IR 20A
Tensiune maximă de sistem 1000V DC
Siguranță maximă seria 18A
Putere tipică 240 W
Tensiune in sarcina 29.7 V
Curent 8.85 A
Tensiunea circuitului deschis 37.2 V
Curent de scurtcircuit 8.99 A

Mesaj de Nikki » Dum Dec 25, 2016 9:27 pm

Am făcut un sistem de 360W cu acc de 24V/120 A/h =4 baterii de 12V/ 60A doua in serie puse cu altele in II ,150 lei buc acc parca Rombat Folosesc sistemul de un an si funct super ok ,la anul ii mai pun 2 acc inseriati sa mai ridic rezerva la 180 A Am iluminat alternativ de la ENEL si din panouri ,consumul a scazut ,iluminatul numai cu solara si becuri Led ,sunt arhi suficinte Am si curent excedentar ,pot duce lejer 3 tablete
Modul de calcul identic ca la un circuit de lumina ,cum a scris un coleg mai sus =nimic deosebit
Am sa pun cam ce am cumparat dar stiu ca totul a costat sub 1600 lei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Date legate de inscrieri, cursuri , sediu . Politica de Confidentialitate