Gr 12 Electricieni si O zi de practica de nota 10
sincer vorbind ,nu am legat in viata mea un circuit de lumina ,in urma cu 6 luni nici nu stiam cum se calculeaza un circuit , ma refer la cel mai simplu circuit , sa zicem o baterie cu doua fire si un bec de lanterna ,=NIMIC .Acum pentru mine este clar , am identificat comutatoare cruce si cap scara , le-am desenat sa vad cum le leg ,le-am masurat cu aparatul de masura
Pentru mine un aparat de masura era o mare necunoscuta , acum este ceva banal ,dar am avut norocul sa am de la cine invata .
A fost o zi de practica ok am facut restul de circuite de lumina
legaturi electrice in doze de trecere
Partea de fotovoltaici eram paralel dar am facut pasi mari si acum stu
Ce pot sa spun ne-am luat toate acareturile si am iesit in strada , la sediu era umbra .
Era frumos cand veneam aliniati in sir indian unii cu panourile altii cu masa altii cu bateriile alt coleg cu aparatele de masura
Marele nostru castig este ca am legat cu mana noastra un sistem fotovoltaic de 600W , doua panouri de 300W care dadeau U=31V Vmp si Imp 9A
Nu am putut demonta sistemul asa ca am luat componentele si o masa si impreuna cu domnul inginer /Olteanu le-am montat in drum
Partea simpatica ,se uita lumea la noi si nu pricepeau ce facem altii interesati intrebau si doreau sa invete .Stefan le explica
Pentru mine a avut mai mult farmec ca am iesit cu ele afara si le-am legat cu mana noastra , le-am pozitionat cum am vrut , le inclinam cum aveam chef si vedeam cum scde tensiunea Ce pot sa spun o zi de zi de practica pe care as dori sa o mai repet
Toti colegii mei au ionvatat sa lege sistemul fotovoltaic , cu conectori MC4 sau sa il lege in serie
Am legat controlerul MPPT si pe 12 V la acumulator si bagam 31V de la panourile de 24 ,am vazut cum tensiunea era scauta dar s-a dublat curentul MPPT-ul lucra , era scula profesionala
controler mppt adevarat U=12/24V P=1200W
masuram curentul continuu dat de panourile fotovoltaice
Am legat bateria cu U=12V la controler care avea panouri de U=31V MPPT si-a facut treaba
Ce pot sa spun ,sunt capabil sa fac un off grid cap coada ,il calculez urgent ,stiu sa aleg sectiuni ,stiu si dimensionate Faza cea mai tare cand am aprins lampa de 100W din inverter , au vrut colegii sa aducem si un frigider sa il vedem cum merge motorul asincron
Un curs de nota 22