Mihai22 scrie:Doresc sa fac un curs de electrician sa zicem "electrician universal" am gasit electrician in constructii si electrician exploatare medie si joasa tensiune
Daca aleg electr de exploatare EMJT dar vad anunt pe net ca il cauta pe cel care face inst electrice la vile ,am dreptul sa lucrez si la asa ceva .Dar viceversa daca sunt electrician in constructii pot lucra la o uzina intretinere motoare electrice utilaje si ce o mai fi
Multumesc
Eu am terminat in urma cu cca 4 ani Electrician EMJT in gr 1 ,cursul pentru mine si Costel a fost gratuit deoarece firma d-lui Mocanu era firma de practica pentru cursul de electricieni
Un curs de electrician "universal" este cursul care in urma unui examen primiti o diploma si un certificat de calificare de "electrician"ai si o lista cu competente . Cu acest certificat de calificare puteti lucra ca electrician . .Aveti tot dreptul de a efectua reparatii sau de a inlocui instalatii electrice vechi/noi .Calificarea va da tot dreptul de a lucra ca si electrician intr-o firma sau pe un santier. Daca este vorba de santier dvs lucrati sub indrumarea unui electrician autorizat ANRE. Eectricienii realizeaza instalatia dupa proiect si aia e.
Gresit sa crezi ca daca nu esti autorizat ANRE nu esti electrician. GRESIT , Meseria ti-o da cursul de calificare de 5 luni , nu o atestare ANRE Ca nivel de pregatire iesiti mult peste un curs obisnuit ca invatati proiectarea circuitelor si nu ajungi sa rada de tine "aia batrani " si sa te puna sa le cari sculele si sa le dai santuri la gata ,ca ei fac munca calificata tragand 3 cond pe tubul pus de tine si fac 10 legaturi in doza Daca ai ambitie si inveti dupa 2-3 luni sari la jugulara lor