Acum este Mar Apr 28, 2026 3:55 pm

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Pasta Flux vs Borax

Clipuri Video Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

Pasta Flux vs Borax

Mesaj de Florin33 » Sâm Iul 29, 2017 7:16 pm

Pasta decapanta asa zisa Flux si Borax , nu sunt tot una
Pasta decapanta sau flux (exemplu: pasta decapanta Asa sau Asa-Flo cu care lucram la practica ) impropriu numit borax ,, are rolul de a indeparta oxizii de pe piesele de lipit si de a le proteja impotriva oxidarii, Imbunatatesc aderarea si intinderea aliajului de lipit pe suprafata materialului de baza vezi ce tragi cu electrodul de 2 lei vs cel cu 15% Ag . In general nu se poate executa lipirea fara flux. Fluxurile pentru lipire trebuie sa se topeasca complet si sa aiba actiune chimica si fizica la temperaturi relativ joase ale lipirii.Exceptie fac piesele Cu-Cu dar sa fie curate in rest Ol-Ol Ol-Cu nu se fac fara decapant flux Poti incalzi piesele si pui flux cu "ticlingul ",poti incinge electrodul de cupru fosforos si il bagi in flux dar sa nu il versi pe jos
Bine de tinut cont
Boraxul care reduce oxizii metalici la caldura ei dau nastere unei mase sticloase.Acum intelegeti de ce domnul profesor va pune sa curatati argintarea inainte sa o vizualizati cu oglinda

Re: Pasta Flux vs Borax

Mesaj de Marian gr 2 » Vin Aug 04, 2017 3:07 pm

Lucrez numai cu flux ,am sudat si cu borax dar trebuie curstat

Mesaj de AdiWork » Joi Aug 10, 2017 1:55 am

Marian gr 2 scrie:Lucrez numai cu flux ,am sudat si cu borax dar trebuie curstat

adevarat cel mai ok este fluxul dar vedeti ca este unul chinezesc este borax pisat marunt ,sa nu cumparati din targ ca luati plasa cu sare de bucatarie de pus la muraturi

Mesaj de Tavitzu » Joi Aug 10, 2017 5:07 am

Am avut de pe vremuri o punga de borax nu am avut rateuri trebuie sa stii sa il folosesti

Mesaj de Relu5 » Vin Aug 11, 2017 12:56 pm

Am luat si eu plasa din Talcioc sa iau 3 lingurite de borax si erau sare de bucatarie de pus la muraturi ,mai greu a fost pana m-am prins ca argintam cupru cu otel si nu avea chef sa iasa lipitura ,bag mana in borcan pun pe limba si era sare :( aveam un electrod cu nitica pasta ramasa si mi-am facut treaba de atunci m-am lecuit sa mai cumpar de la targ borax sa repar la un frigider

Mesaj de DoruRazvan » Vin Aug 11, 2017 7:10 pm

Relu5 scrie:Am luat si eu plasa din Talcioc sa iau 3 lingurite de borax si erau sare de bucatarie de pus la muraturi ,mai greu a fost pana m-am prins ca argintam cupru cu otel si nu avea chef sa iasa lipitura ,bag mana in borcan pun pe limba si era sare :( aveam un electrod cu nitica pasta ramasa si mi-am facut treaba de atunci m-am lecuit sa mai cumpar de la targ borax sa repar la un frigider

sunt patit si eu cu sarea de bucatarie la o argintare dar in disperare am cerut o aspirina si a mers ,de miros am incepuut sa tusesc ,nu recomand

Mesaj de GaneaGeorge » Lun Noi 27, 2017 5:39 pm

Eu utilizez pasta flux este cea mai sigura nu lasa zgura ca boraxul , la suduri de finete folosesc electrozi cu 30% argint in special cand teava este subtire

Mesaj de Gabi » Dum Dec 03, 2017 12:13 am

DoruRazvan scrie:
Relu5 scrie:Am luat si eu plasa din Talcioc sa iau 3 lingurite de borax si erau sare de bucatarie de pus la muraturi ,mai greu a fost pana m-am prins ca argintam cupru cu otel si nu avea chef sa iasa lipitura ,bag mana in borcan pun pe limba si era sare :( aveam un electrod cu nitica pasta ramasa si mi-am facut treaba de atunci m-am lecuit sa mai cumpar de la targ borax sa repar la un frigider

sunt patit si eu cu sarea de bucatarie la o argintare dar in disperare am cerut o aspirina si a mers ,de miros am incepuut sa tusesc ,nu recomand

Doru , lipirea cu aspirina este super ok singurul lucru de care trebuie sa ai grija este sa nu inspiri in momentul lipirii ! Este toxic!
"Păsările care se nasc in cușca au impresia ca a zbura este o boala."Alejandro Jodorowski

Mesaj de MarinM » Mar Dec 05, 2017 2:46 pm

La trasee frigorifice si alte interventii la compresoare etc unde faceam suduri , am lucrat si cu borax si cu flux ambele decapante bune , prefer si eu fluxul ca iese o argintare mai curata

Mesaj de Organizator Cursuri » Mie Mar 14, 2018 11:35 am

BAIETII NOSTRI AU LA DISPOYITIE PASTA FLUX

Următorul

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti video