Acum este Dum Apr 26, 2026 12:50 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

PRACTICA GRUPA 13

Clipuri Video Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

PRACTICA GRUPA 13

Mesaj de Gabi » Vin Feb 02, 2018 11:43 am

Am inceput practica , suntem deja impartit in 4 grupe de cate 15-16 persoane . Primi pasi au fost facuti , un frigider "tratat" cap-coada !
A fost desfacut si refacut . Readus in stare de functiune . Cine a lucrat ,pai noi .
Aici vedeti de la practica , colega noastra Elena se descurca foarte bine in domeniu!
https://www.youtube.com/watch?v=

Nu trebuie sa uitam de Costel un tanar hotarat care va deveni un bun frigotehnist
"Păsările care se nasc in cușca au impresia ca a zbura este o boala."Alejandro Jodorowski

Re: PRACTICA GRUPA 13

Mesaj de Lascu » Sâm Feb 03, 2018 4:51 pm

Am ss ridic si eu niste poze nu pot după mobil
Por pe aspiratie masina frigorifica functioneaza cu R600A freon inflamabil
Fişiere ataşate
por pe traseul frigorific.jpg
Por pe aspiratie masina frigorifica functioneaza cu R600A freon inflamabil
por pe traseul frigorific.jpg (45.59 KiB) Vizualizat de 5428 ori

Mesaj de VasileAmaitei » Dum Feb 04, 2018 3:37 pm

Lascu scrie:Am ss ridic si eu niste poze nu pot după mobil

A aparut si lumea buna , o sa ridic si eu niste poze cu doamna Elena , ea este vedeta noastra Cea mai frumoasa femeie dintre frigotehnisti , si cea mai desteapta femeie dintre frigotehnisti
Fişiere ataşate
Cantarul cu precizie de un gram bagam 35 gr R600A.jpg
cantar de precizie bagam 35 gr R600A
Cantarul cu precizie de un gram bagam 35 gr R600A.jpg (90 KiB) Vizualizat de 5583 ori
Ne pregatim sa scoatem filtrul deshidrator , filtrul a fost taiat sa vedem cum a functiionat masina frigorifica si daca nu este contaminata cu apa sau uleiul nu este compatibil cu freonul.jpg
scoatem filtru sectionat filtru deshidrator de la un frigider
Ne pregatim sa scoatem filtrul deshidrator , filtrul a fost taiat sa vedem cum a functiionat masina frigorifica si daca nu este contaminata cu apa sau uleiul nu este compatibil cu freonul.jpg (102.83 KiB) Vizualizat de 5583 ori

Mesaj de VasileAmaitei » Dum Feb 04, 2018 4:03 pm

Lascu scrie:Am ss ridic si eu niste poze nu pot după mobil

Te ajut eu cu baietii cand repara un frigider cu R600
Fişiere ataşate
cristi la tabla explicand functionarea unei masini frigorifice , mai jos am pus o poza cu el cand o repara (Small).jpg
cristi trece de la tabla la practica sa repare masini frigorifice
cristi la tabla explicand functionarea unei masini frigorifice , mai jos am pus o poza cu el cand o repara (Small).jpg (65.66 KiB) Vizualizat de 5584 ori
Taiere capila din filtru cu cleste special.jpg
am taiat capilarul cu clestele special dar verificam sa nu fie opturat ca nu mai curge freonul
Taiere capila din filtru cu cleste special.jpg (112.25 KiB) Vizualizat de 5584 ori
cristi sudeaza cu statia de oxigen butan , la inlocuire filtru , este bine ca am invatat ordinea deschiderii robinetilor sa nu intoarca flacara inapoi.jpg
sudura cu statia la un frigider
cristi sudeaza cu statia de oxigen butan , la inlocuire filtru , este bine ca am invatat ordinea deschiderii robinetilor sa nu intoarca flacara inapoi.jpg (120.63 KiB) Vizualizat de 5584 ori

Mesaj de Medis » Mie Feb 07, 2018 1:16 pm

Gabi scrie:Am inceput practica , suntem deja impartit in 4 grupe de cate 15-16 persoane . Primi pasi au fost facuti , un frigider "tratat" cap-coada !
A fost desfacut si refacut . Readus in stare de functiune . Cine a lucrat ,pai noi .
Aici vedeti de la practica , colega noastra Elena se descurca foarte bine in domeniu!
https://www.youtube.com/watch?v=

Nu trebuie sa uitam de Costel un tanar hotarat care va deveni un bun frigotehnist Vad ce poze gasesc cu Ionut 19 ani un tanar care a luat viata in serios ,este din Falticeni munceste in Bucuresti sa se intretina si sa-si plateasca scoala Este simpatic cand iese la tabla sa rezolve probleme la electricieni , poate gasesc o poza cu el cand explica cum functioneaza o masina frigorifica cu rezervor de lichid
Fişiere ataşate
demontam aspiratia compresorului , ionut executa ac operatie.jpg
cu mapp gazul scoatem aspiratia compresorului
demontam aspiratia compresorului , ionut executa ac operatie.jpg (113.09 KiB) Vizualizat de 5556 ori
domn costel arginteaza traseul frigorific.jpg
costel repara frigiderul cu freon ecologic inflamabil r600
domn costel arginteaza traseul frigorific.jpg (97.9 KiB) Vizualizat de 5556 ori
emjt 8 / frig 13

Mesaj de Lucy » Mie Feb 07, 2018 4:21 pm

Practica ziua 8 cred
Ridic poze cu zapada venind pe aspiratia compresorului ,mi-a placut cum o rezolvam nu cu apasatul pe valva cum fac "meseriasii " de umplu frigiderul cu aer
Tot ce am poza bag si aici
Am ramas surprins cel putin 5-6 colegi au achizitionat scule , pe grupul de facebook am vazut pozee si factura cu reducere parca 7% ca suntem elevi domnului ing Olteanu Astept sa vad ce oferta primim din Prelungirea Ghencea si ma decid
Ce ma oftica trage profesorul de unii sa puna mana si e stau pe scaun :shock:
Fişiere ataşate
masuram temperatura cu termometrul laser pe aspiratie compresor a coborat la 2 C si coboara.jpg
masuratoare cu laserul precizie un grad celsius
masuram temperatura cu termometrul laser pe aspiratie compresor a coborat la 2 C si coboara.jpg (81.69 KiB) Vizualizat de 5557 ori
in loc de 32 grame de freon am bagat 50 grame R600 sa simulam cum vine zapada pe aspiratia compresorului.jpg
Am simulat supraincarcarea traseului frigorific cu freon R600 sa vedem cum vine zapada pe aspiratie , este excedent de freon care nu mai are unde vaporiza am ocupat si zona de supra incalzire
in loc de 32 grame de freon am bagat 50 grame R600 sa simulam cum vine zapada pe aspiratia compresorului.jpg (88.26 KiB) Vizualizat de 5557 ori

Mesaj de Organizator Cursuri » Mie Feb 28, 2018 11:38 am

Ma bucur ca ati invatat ceva nou in tehnica frigului artificial

Mesaj de MandaV » Dum Mar 11, 2018 4:58 pm

Un capitol important este sa invatam sa montam servisam aere conditionate auto ridic niste poze
Fişiere ataşate
masuram presiunea de vaporiyare freon r134A.jpg
masurare presiune vaporizare freon r134A
masuram presiunea de vaporiyare freon r134A.jpg (115.24 KiB) Vizualizat de 5519 ori
invatam sa legam electric un aer conditionat .jpg
aer conditionat legaturi electrice 5x1,5 mmp
invatam sa legam electric un aer conditionat .jpg (121.96 KiB) Vizualizat de 5521 ori

Mesaj de Organizator Cursuri » Lun Mar 12, 2018 11:51 am

MandaV scrie:Un capitol important este sa invatam sa montam servisam aere conditionate auto ridic niste poze

chiar acum cand scriu sala de practica este plina servisari aer conditionat , reparatii frigidere , este si un racitor de apa

Mesaj de Arty » Mar Apr 10, 2018 7:39 pm

Mi.a placut cum măsoară curentul luat de compresorul aerului conditionat unitatea externa

Următorul

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti video