Acum este Sâm Apr 25, 2026 1:24 pm

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Am sudat Cupru cu Al cu Tekro

Clipuri Video Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

Am sudat Cupru cu Al cu Tekro

Mesaj de Gicu » Vin Mar 03, 2017 2:23 pm

Am citit cu atentie tot forumul si am vazut cum reusesc colegii ,aveam un frigider modern =o nenorocire ,imbinarea se facea cu o rasina verde cauciucata Am ramas cu ea in mana fluierand a paguba ,dar citisem forumul dvs din cap in coada si am invatat ca se poate
Am facut incercari pe o cratita de aluminiu si flacara a fost prea puternica ,am dat alta gaura si am moderat flacara ,si am reusit
Un sfat invatati sa sudati Al-Cu ,am intalnit un nenorocit de Bors cu capilarul din al si filtrul din Cu ,si l-am rezolvat
Fişiere ataşate
Am sudat cu tekro al-cupru si am reusit.jpg
Sudura 2 al-al parca este de fabrica am procedat cum au scris baietii pe forum
Am sudat cu tekro al-cupru si am reusit.jpg (60.91 KiB) Vizualizat de 5482 ori
Sudura cu Tekro.jpg
Sudura nu era frumoasa dar era trainica
Sudura cu Tekro.jpg (63.27 KiB) Vizualizat de 5482 ori
Sudura Cu al VS cu o teava de Al probata la 20 bari azot.jpg
am largit al si l-am sudat pe o VS am reusit din prima
Sudura Cu al VS cu o teava de Al probata la 20 bari azot.jpg (45.38 KiB) Vizualizat de 5482 ori
sudura cupru aluminiu 2.jpg
Inspectie cu oglinda
sudura cupru aluminiu 2.jpg (79.28 KiB) Vizualizat de 5482 ori
Sudura cupru aluminiu 1.jpg
Sudura aluminiu cupru
Sudura cupru aluminiu 1.jpg (96.88 KiB) Vizualizat de 5482 ori

Re: Am sudat Cupru cu Al cu Tekro

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Sâm Mar 04, 2017 12:42 pm

Este ok ce ati facut
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Mie Mai 10, 2017 2:41 pm

Ghe Laurentiu scrie:Sudura electrica in atmosfera inerta ? ca nu am inteles

Daca sunt piese mai mici este suficienta o lampa de instalator ,periuta de inox si electrod tekro si gata Trebuie sa incercati pana reusiti dif de temp este de nici 60 C aluminiul se topeste pe la 660 C
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Mesaj de Nitu gr 8 » Dum Mai 14, 2017 8:13 pm

Ing. Olteanu Mircea scrie:
Ghe Laurentiu scrie:Sudura electrica in atmosfera inerta ? ca nu am inteles

Daca sunt piese mai mici este suficienta o lampa de instalator ,periuta de inox si electrod tekro si gata Trebuie sa incercati pana reusiti dif de temp este de nici 60 C aluminiul se topeste pe la 660 C

eXACT CUM ATI SPUS DVS DAR AM FOLOSIT MAPP-GAZUL ,AM REUSIT DIN A TREIA INCERCARE

Mesaj de Stancu V » Dum Mai 21, 2017 3:38 pm

Gicu scrie:Am citit cu atentie tot forumul si am vazut cum reusesc colegii ,aveam un frigider modern =o nenorocire ,imbinarea se facea cu o rasina verde cauciucata Am ramas cu ea in mana fluierand a paguba ,dar citisem forumul dvs din cap in coada si am invatat ca se poate
Am facut incercari pe o cratita de aluminiu si flacara a fost prea puternica ,am dat alta gaura si am moderat flacara ,si am reusit
Un sfat invatati sa sudati Al-Cu ,am intalnit un nenorocit de Bors cu capilarul din al si filtrul din Cu ,si l-am rezolvat

Si eu am invatat la fel am luat 5 electrozi dar am folosit mapp-ul am luat de la remat un vaporizator de frigider si am inceput sa sudez Prima data am dat o gaura cat degetul dar m-am prins si am redus flacara incingeam si tot testam cu electrodul pana s-a topit ,periuta de inox este indispensabila

Mesaj de Sile Tg » Mar Iun 13, 2017 2:07 pm

Am invatat sa sudez aluminiu cu teava de cupru si aluminiu cu aluminiu am un service auto langa mine fac si aere conditionate auto , vin baietii cu tevi gaurite si le fac ies bani buni , in bataie de joc le-am zis ca sudez electric cu argon :lol:

Mesaj de Sabin » Sâm Iul 01, 2017 8:56 pm

Merita sa cunosti tehnica de sudura cupru aluminiu sau aluminiu aluminiu ,au aparut frigidere de firma cu capilar de aluminiu si filtru de cupru ,am intilnit si o panarama de frigider cu capilar de aluminiu si filtru din aluminiu ,cam de necaz ca defectul lui erau pori la filtru se vedea uleiul pe el ,sunt niste masini frigorifice de doi lei ,o sa ajungem sa le inlocuim cu teava de cupru vaporizatoarele

Mesaj de SGinelgr5 » Sâm Iul 08, 2017 5:25 pm

Gicu scrie:Am citit cu atentie tot forumul si am vazut cum reusesc colegii ,aveam un frigider modern =o nenorocire ,imbinarea se facea cu o rasina verde cauciucata Am ramas cu ea in mana fluierand a paguba ,dar citisem forumul dvs din cap in coada si am invatat ca se poate

Si eu am invatat sa sudez cu aluminiu cu electrozi super al ,am luat o tigaie de la remat si niste chestii de aluminiu ,am dat 10 lei am luat si o teava ,apoi cum spun baietii pe aici am curatat bine cu peria de inox ,prima sudura cu aluminiu primul esec am gaurit tigaia dar nu rau de tot ,apoi am redus flacara si tot incercam pana a inceput sa se topeasca electrodul ,apoi totul a mers de la sine

Mesaj de Organizator Cursuri » Dum Iul 22, 2018 5:46 pm

SGinelgr5 scrie:

Si eu am invatat sa sudez cu aluminiu cu electrozi super al ,am luat o tigaie de la remat si niste chestii de aluminiu ,am dat 10 lei am luat si o teava ,apoi cum spun baietii pe aici am curatat bine cu peria de inox ,prima sudura cu aluminiu primul esec am gaurit tigaia dar nu rau de tot ,apoi am redus flacara si tot incercam pana a inceput sa se topeasca electrodul ,apoi totul a mers de la sine

avem sila practica electrozi tekro pentru sudat vaporizator

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti video