Acum este Mie Apr 22, 2026 3:15 pm

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Racitor apa

Aici cursanti pot expune ce nelamuri sau intrebari au legat de cursul de Frigotehnie

Racitor apa

Mesaj de Adi boy » Mie Iun 24, 2015 3:26 pm

Buna ziua domnul inginer eu sunt din orasul Urziceni ,ce doresc sa va intreb (am atasat si poze ) de ce este bobinat capilarul pe aspiratie compresorului . Racitorul de apa este profesional nu din plastic cum sunt cele de 300 lei ,il repar pentru o banca functioneaza cu R134 a

Va multumesc anticipat

O zi buna
Fişiere ataşate
Racitor apa 3.jpg
Acum este deja montat in circuitul frigorific
Racitor apa 3.jpg (85.21 KiB) Vizualizat de 2445 ori
Racitor de apa  1..jpg
Compresorul este pe pozitie sa fie inchis circuitul
Racitor de apa 1..jpg (89.26 KiB) Vizualizat de 2445 ori
Racitor apa 2..jpg
Compresorul luat de la alt agregat care functiona ok
Racitor apa 2..jpg (107.26 KiB) Vizualizat de 2445 ori

Re: Racitor apa

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Mar Iul 07, 2015 5:26 pm

Bun venit pe forum

Haideti sa o gandim logic ,conducta de aspiratie are o temperatura scazuta ,daca prin interiorul ei trec capilarul (cum era la Arcticurile vechi ) nu obtin un schimbator de caldura ,VS (circula prin ext capilarului )se incalzesc si LNS (85/15,75/25 )la iesirea din capilar este supra racit .Ajuta foarte mult acest SIV/SRL(supraincalzirea vaporilor si supraracirea lichidului ) deoarece la aspiratia comp am numai VS ,eventualele cantitati de lichid datorita capilarului vor vaporiza (capilarul cedeaza caldura deci se raceste ) ,am asa zisa functionare uscata a compresorului Mai am un alt avantaj : apare o crestere a cererii de caldura a masinii frigorifice ,parca ii maresc puterea frigorifica la ac consum de curent
In cazul dvs constructorul sa nu aiba mare bataie de cap , a bobinat 5 spire capilarul pe conducta de aspiratie ,dumneavoastra trageti singur concluzia care metoda este mai eficienta pentru transferul termic .
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Înapoi la Intrebari, Nelamuriri, Sugestii legate de cursurile de Frigotehnist