Acum este Joi Apr 23, 2026 2:05 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Racitor de apa

Aici cursanti pot expune ce nelamuri sau intrebari au legat de cursul de Frigotehnie

Re: Racitor de apa

Mesaj de Razvan gr 6 » Dum Mai 17, 2015 4:44 pm

Aurel23 scrie:Multumesc Razvan asa am sa fac ,mai am o intrebare .uleiul de compresor auto este bun ? Azot am deoarece avem vulcanizare ,baga baietii la roti
Te astept cu Cola cand treci pe aici

Azot am bagat pe vremuri si eu la roti dar este un moft , deoarece nu ma trag la liniute cu masina

Uleiul compresorului de la AC auto este pe R134 ,dozatorul are comp tot pe R134 deci uleiul este ok ,in magazinele de specialitate care se respecta asa le gasesti si pretul este mai ridicat la cel de compresor auto .Diferenta vine de la regimul de turatie , cel de auto unge cam pana la 8000-9000 r/min ,cel de comp ermetic (cum este la comp tau ) cam la 4000 rot/min.Deci poti pune ulei de auto in comp obisnuit ,invers nu ai voie deoarece la turatii mari nu mai ai ungere buna si freaca fier pe fier .Daca nu ma crezi vezi prin cataloage sau masori circumferinta de la fulia de arbore si fulia compresorului deschis si te dumiresti .

Re: Racitor de apa

Mesaj de Aurel23 » Joi Mai 21, 2015 5:42 pm

Multumesc Razvan am reusit sa ii dau de cap,am schimbat uleiul de 2 ori deoarece am ulei suficient ,sa il golesc mai repede am suflat cu azot ,am bagat cu cantarul de bucatarie exact 150 gr cat scrie pe el ,a inceput sa raceasca super bine Pentru proba aveam in atelier 2 bidoane cu apa dar erau goale ,am pus apa de la robinet in ele :) apoi am aruncat cam 3 l (si fiarta si rece ) sa se curete instalatia sa nu ne imbolnavim ,primul care a baut a fost patronul si nu a patit nimic . Ce am sesizat raceste mult mai repede ,probabil aici intervin cei 10 W suplimentari ,R134 am bagat mai mult si a venit zapada ,apoi am dat drumul usor pana s-a retras ,de ieri functioneaza non stop apa are cam 6C ,Condensatorul este luna sa disipe caldura mai repede .Cand vii pe aici te astept cu o cola si 2 l de ulei profesional R134 pentru compresoare auto si o mana de oringuri verzi (sunt cele mai bune ) pentru etansari la imbinari .

Anterior

Înapoi la Intrebari, Nelamuriri, Sugestii legate de cursurile de Frigotehnist