Acum este Joi Apr 23, 2026 8:02 pm

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Sudura Aluminiu -->Cupru la un vaporizator

Albume Foto Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

Sudura Aluminiu -->Cupru la un vaporizator

Mesaj de Silviu gr 10 » Sâm Iul 30, 2016 7:24 pm

Petrica a venit sa ne arate executia primei suduri cu un electrod de aluminiu ( cu pasta in interior ) la un vaporizator Sudura a iesit opera de arta
Miercuri la practica poate rezolvam un pacient care pierde R134 pe la imb lokring ,il casapim :) o sa incercam si noi sa sudam cu tekro ,
Noi gr 10 vom fi cei mai buni :)
Fişiere ataşate
sudura aluminiu cupru.JPG
Petrica de la gr 10 din trei incercari a reusit
sudura aluminiu cupru.JPG (189.2 KiB) Vizualizat de 3421 ori

Re: Sudura Aluminiu -->Cupru la un vaporizator

Mesaj de Petre gr 10 » Sâm Iul 30, 2016 9:42 pm

Nimic nu este complicat cand ai dorinta sa inveti ceva nou ,am reusit sa fac sudura din a 3-a incercare ,am folosit o lampa de instalator ca nu da multa caldura ,electrodul cu pasta in interior parca tekro Voi incerca si electrod obisnuit din Al dar cu pulberea decapanta la borcan de plastic ,costa cca 60 lei dar nu am gasit
Pentru incepatori am marcat unde este sertizat capilarul Teava de Al intra fest in teava de Cu ,dar am bercluit cca 2 mm teava de cu acolo am depus aluminiu ,am tras de el sa ii verific rezistenta si tine parca este facut de fabrica Un mare ajutor este periuta de inox ,nu din sarma ca la auto ,se evita grasimile de pe maini sa atinga suprafata de sudat

Mesaj de Silviu gr 10 » Lun Aug 01, 2016 3:58 pm

;)

Mesaj de V Mihnea » Mar Mai 09, 2017 2:31 pm

Petre gr 10 scrie:Nimic nu este complicat cand ai dorinta sa inveti ceva nou ,am reusit sa fac sudura din a 3-a incercare ,am folosit o lampa de instalator ca nu da multa caldura ,electrodul cu pasta in interior parca tekro Voi incerca si electrod obisnuit din Al dar cu pulberea decapanta la borcan de plastic ,costa cca 60 lei dar nu am gasit
Pentru incepatori am marcat unde este sertizat capilarul Teava de Al intra fest in teava de Cu ,dar am bercluit cca 2 mm teava de cu acolo am depus aluminiu ,am tras de el sa ii verific rezistenta si tine parca este facut de fabrica Un mare ajutor este periuta de inox ,nu din sarma ca la auto ,se evita grasimile de pe maini sa atinga suprafata de sudat

Am incercat si eu pe 2 oale de aluminiu si pe un vaporizator din remat ,oalele din incercarea a 2 a erau rezolvate mai greu am sudat vaporizatorul periuta de inox este mana cereasca ,am incercat cu super al cu pasta in interior

Mesaj de MtreaNicu23 » Vin Apr 17, 2020 4:01 am

sudura aluminiu cupru cu electrod special de aluminiu
Fişiere ataşate
sudura aluminiu cupru cu electrod special de aluminiu .jpg
sudura aluminiu cupru cu electrod special de aluminiu
sudura aluminiu cupru cu electrod special de aluminiu .jpg (63.27 KiB) Vizualizat de 2564 ori

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Vin Apr 24, 2020 5:51 pm

V Mihnea scrie:
Petre gr 10 scrie:Nimic nu este complicat cand ai dorinta sa inveti ceva nou ,am reusit sa fac sudura din a 3-a incercare ,am folosit o lampa de instalator ca nu da multa caldura ,electrodul cu pasta in interior parca tekro Voi incerca si electrod obisnuit din Al dar cu pulberea decapanta la borcan de plastic ,costa cca 60 lei dar nu am gasit

Am incercat si eu pe 2 oale de aluminiu si pe un vaporizator din remat ,oalele din incercarea a 2 a erau rezolvate mai greu am sudat vaporizatorul periuta de inox este mana cereasca ,am incercat cu super al cu pasta in interior

bun exercitiul individual ,nu uitati periuta de inox
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti Albume foto Practica