de Razvan gr 6 » Dum Mai 03, 2015 7:09 pm
Buna ziua vin cu una calda : reparatia unei masini de spalat mai precis inlocuirea pompei ,motorul asincron era ars ,incercam o combinatie cu alt motor dar avea si semeringul dus
Am avut cu Florin o fereastra de timp si ne-am apucat sa reparam din "troce" Nu este mare inginerie sa inlocuiesti o pompa ,cu surbelnita stea am desfacut 2 Hsuruburi ,cu patentul am scos colierele de etansare Reparatia este de la masina cu numarul 4 din poza de mai sus
Am sa pun si niste poze facute cu Clamp-meterul si cu un aparat de masura low-cost ,dar noi am invatat la sala de curs cu dvs sa le folosim si cum sa interpretam masuratorile Am masurat curentul prin metoda indirecta cu clamp-ul pus pe un singur conductor activ , indica peste 12 A erau spirele negre si emailul scrum Nu a iesit poza cu statorul sectionat doream sa pun in evidenta bobinajul bagat in rasina ,am gasit si locul unde dadea la masa
Masina deja a fost data ,clientul astepta sa o ia acasa , efectiv i-am dublat valoarea ,Pompa am pus de la troacele noastre . Florin a adaptat sistemul de prindere .Am dat si garantie 6 luni ,nu este de colo sa castigi 200 lei in 2 ore ,este adevarat am mai tras si chiulul am baut cafea , Florin a baut o bere ca eu sunt sofer
O zi buna
Razvan
- Fişiere ataşate
-

- Aici se vede mai clar cum sunt racordurile pompei ,am facut o poza sa vada si rotorul pompei ,filtrul era scos
- Pompa MSA 7.jpg (84.18 KiB) Vizualizat de 5709 ori
-

- Legaturile electrice se vad foarte clar L,N si Np ,exact cum am invatat la scoala culoarea Maro , Negru si G/V Cupla de alimentare era foarte bine etansata
- Pompa MSA 6.jpg (97.67 KiB) Vizualizat de 5709 ori
-

- Aici am pus patentul sa vada tot omul cat este de simplu sa scoti un colier
Aspiratie ,refulare pompa Inel de siguranta pentru etansare ,am figurat si unde vine semeringul sa nu curga apa sub masina
- Pompa MSA 5.jpg (98.3 KiB) Vizualizat de 5711 ori
-

- Sunt si cele doua Hsuruburi de fixare pe panoul frontal ,am scos rapid inelul de etansare cu un patent obisnuit
- Pompa MSA 4.jpg (101.09 KiB) Vizualizat de 5711 ori
-

- Motorul de antrenare al pompei este un Siemens ,se observa usor corpul pompei ,statorul ,rotorul Refularea este teava mai mica in diam ,aspiratia este teava mai mare in diametru
- Pompa MSA 3.jpg (97.45 KiB) Vizualizat de 5711 ori
-

- Se vad conectorii pentru L si N G/V este pentru Np
- Pompa MSA 2.jpg (93.79 KiB) Vizualizat de 5711 ori
-

- Pompa masina de spalat cu motorul asincron in scurt circuit
- Pompa MSA 1.jpg (72.18 KiB) Vizualizat de 5711 ori