Acum este Lun Apr 20, 2026 7:14 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Frigider Home made

Albume Foto Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

Frigider Home made

Mesaj de Razvan gr 6 » Sâm Mar 14, 2015 11:10 pm

Va trimit si eu o poza cu un frigider este unul mic de Hotel dar functiona pe amoniac .Am reusit sa il scap din REMAT ,circuitul frigorific tocmai il taiasera cu flexul
Fişiere ataşate
Frigider modificat.JPG
Aveam prin atelier un compresor de 75 conducta de Cu aveam destule bucati din ele am facut un condensator mititel ,termostat nu mai avea am pus un prodigi Functioneaza cu R134 ,nu am avut chef sa cumparam alt ulei si sa il trecem pe 600 Capilarul are ac lungime ca la un mini bar ,functioneaza super bine cu condensatorul din teava de cupru ,LS are cam cu 10 C mai mult ca mediul suntem la limita ,daca mai puneam 1 m de teava era ok
Am pus o tabla de aluminiu de la un sertar de congelator si temp lichidului a scazu la 6 C peste mediu ,merge super bine .Am avut de muncit sa atasam compresorul deoarece nu avea compartiment special ,era cu rezistenta
Functioneaza foarte frumos ,cred ca il pastram in atelier pentru racoritoare
Frigider modificat.JPG (82.93 KiB) Vizualizat de 2666 ori

Re: Frigider Home made

Mesaj de Costi » Dum Mai 03, 2015 10:49 pm

Am o intrebare : condesatorul nu este prea mic ? in acest caz mai poate realiza sch de caldura cu mediul , totusi nu inteleg cum functioneaza

O seara buna va doresc

Re: Frigider Home made

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Mar Mai 05, 2015 6:09 pm

Costi scrie:Am o intrebare : condesatorul nu este prea mic ? in acest caz mai poate realiza sch de caldura cu mediul , totusi nu inteleg cum functioneaza

O seara buna va doresc

Bun venit la noi pe forum

Am sa explic pe cat posibil mai simplu , luand ca exemplu 3 materiale foarte uzuale la masinile frigorifice : Cupru,Aluminiu,Fier
-Cupru are conductivitatea termica aproape dubla fata de Aluminiu
-Cupru are conductivitatea termica de 8 ori mai mare ca fierul
Presupunem ca avem trei tevi identice facute din cele 3 materiale
1 m de teava de Cu disipa caldura cat 2 m teava de Al si cat 8 m teava de fier

Acum cred ca intelegeti de ce face fata cu brio condensatorul facut de baieti ,vedeti ca ei specifica temp LS este cu +10 C mai mare fata de mediu ,sa fiu mai clar ei au in bucatarie 20 C iar la iesire LS are 30 C ,deci functioneaza cum au invatat la scoala
Tl=Tm+(7-10) C Vedeti ca au pus si o tabla de Al de la un sertar vechi si Tl era cu 6 C peste mediu ,in ambele cazuri erau foarte ok
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti Albume foto Practica