Acum este Joi Apr 23, 2026 12:17 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

Curs Sisteme Fotovoltaice ,in cursul de Electrician

Re: Curs Sisteme Fotovoltaice ,in cursul de Electrician EMJT

Mesaj de George_S » Vin Oct 06, 2017 2:58 pm

Fanel_Dan scrie:Pozitionarea stalpului la umbra nu ajuta cu nimic producerea curentului electric si stocarea lui in acumulator ,panoul fotovoltaic este pus de pomana

Pai daca eram noi luam harta solara a Romaniei si Alex cu colegii il pozitionau ridic o poza cu ce invatam noi Alex dimensioneaza un sistem fotovoltaic de 1000 W 4 panouri de 250W la U=24V
Fişiere ataşate
Alex la tabla dimensioneaza un sistem fotovoltaic off grif de 1000 W U=24V (Small).jpg
Aplicatie practica dimensionare sistem fotovoltaic off grid Alex la tabla
Alex la tabla dimensioneaza un sistem fotovoltaic off grif de 1000 W U=24V (Small).jpg (117.83 KiB) Vizualizat de 3538 ori

Mesaj de David1 » Sâm Oct 07, 2017 3:44 pm

AntonieVlad scrie:Recoman tuturor colegilor , sa urmeze acest curs ,mai ales pentru informatii ,afli ce este nou 90% din ce se preda noi il stim ,cursul de electrician predat a fost foarte complex , sistemele fotovoltaice reprezinta un caz particular Din ce am priceput modul de calcul este identic ,Am invatat ce face un controler

Cursul de sisteme fotovoltaice este un curs util pe intelesul tuturor ,acum invatam sisteme fotovoltaice off grid

Mesaj de ReluV » Sâm Oct 07, 2017 11:31 pm

Am vazut si eu ce au postat colegii ,sunt foarte dese cazurile in care stalpii sunt pozitionati cu panoul fotovoltaic cu fata in pomi pe la umbra ,poate da firea ordin sa taie parcul ,sa vina lumina la panouri ,ar fi tare nu alta ca nu puteau sa mute stalpii la soare ii durea mana si le tusea

Desch curs Sisteme Fotovoltaice 4-Octombrie-2017

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Lun Oct 09, 2017 11:25 am

Deschidere curs "Sisteme fotovoltaice "
Gr 8 este prezenta la datorie ,cca 80 % sunt interesati Seful de grupa este tot Hutan Alexandru Mihai Sistemele fotovoltaice reprezinta pentru Electricieni un domeniu nou ,,Domeniul surselor alternative de producere a energiei electrice este in expansiune
Este interesant de citit
Directiva 2009/28/CE a Parlamentului European privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile

SC MIPP PROFESIONAL EDUCATION SRL este prima Firma de Formare Profesionala care organizam acest curs in ultimii 5 ani
Trebuie mentionat la ce nivel a ajuns gr 7 Electricieni EMJT
viewtopic.php
Fişiere ataşate
Sisteme Fotovoltaice deschidere curs octombrie.jpg
4 Octombrie Deschidere curs "Sisteme fotovoltaice "
Sisteme Fotovoltaice deschidere curs octombrie.jpg (173.17 KiB) Vizualizat de 3530 ori
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Re: Desch curs Sisteme Fotovoltaice 4-Octombrie-2017

Mesaj de AdiSan » Sâm Oct 14, 2017 12:11 pm

Cred ca si unul cu 5 clase trebuie sa priceapa ce preda domnul profesor la sisteme fotovoltaice

Mesaj de Alin21 » Mar Oct 17, 2017 1:44 pm

Cursul de fotovoltaice pentru noi este usor deoarece aplicam ce am invatat la cursul de Electrician , Deja am inceput sa ma dumiresc cum calculez un off-grid ,am ajuns pe la P=2KW si sunt surprins cata energie da

Mesaj de Lascu » Dum Oct 22, 2017 6:06 pm

Cursul este tare
Am incercat calculul pentru o instalatie electrica cu panouri fotovoltaice cu 6 Panouri ,o casa devine aproape autonoma lejer energia produsa W=100KWh lunar
Vreau vineri sa o calculez la tabla
Fişiere ataşate
Eticheta panou solar pentru sisteme fotovoltaice.jpg
Eticheta panou solar pentru sisteme fotovoltaice bun de discutat la scoala
Eticheta panou solar pentru sisteme fotovoltaice.jpg (54.12 KiB) Vizualizat de 3509 ori

Mesaj de zoly » Dum Oct 29, 2017 1:38 pm

Lascu scrie:Cursul este tare
Am incercat calculul pentru o instalatie electrica cu panouri fotovoltaice cu 6 Panouri ,o casa devine aproape autonoma lejer energia produsa W=100KWh lunar
Vreau vineri sa o calculez la tabla

Din cate tin minte am calculat la tabla cu 6 panouri de 250W / 24V Casa chiar era autonoma , fara excese de curent consumat ma refer la MSA

Re: Desch curs Sisteme Fotovoltaice 4-Octombrie-2017

Mesaj de Vasi » Mie Noi 08, 2017 1:40 pm

AdiSan scrie:Cred ca si unul cu 5 clase trebuie sa priceapa ce preda domnul profesor la sisteme fotovoltaice

Am un coleg care a terminat cursul de electrician acum il face pe cel de sisteme fotovoltaice , era foarte incantat ca vor face o instalatie solara cu 2 panouri si tot ce tine , lampi prize tablouri 24V 230V acumulatori

Mesaj de Tyty » Mie Noi 08, 2017 3:17 pm

ReluV scrie:Am vazut si eu ce au postat colegii ,sunt foarte dese cazurile in care stalpii sunt pozitionati cu panoul fotovoltaic cu fata in pomi pe la umbra ,poate da firea ordin sa taie parcul ,sa vina lumina la panouri ,ar fi tare nu alta ca nu puteau sa mute stalpii la soare ii durea mana si le tusea

Cred ca nu aveau habar cum sa capteze energia solara sa aprinda un bec led ,

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Date legate de inscrieri, cursuri , sediu . Politica de Confidentialitate