Acum este Lun Apr 20, 2026 1:41 am

forum.cursuridecalificareacreditate.ro

Forum Tehnic : Frigotehnisti ,Instalatori ,Electricieni si Sisteme Fotovoltaice

AC pierderi de refigerant la Cond UE

Albume Foto Cursuri Frigotehnisti pe teren la diferite Societati

AC pierderi de refigerant la Cond UE

Mesaj de Vali26 » Sâm Ian 10, 2015 12:14 am

Buna ziua d'omn profesor va trimit si eu o poza cu un AC ,3 "meseriasi " nu au reusit sa il repare ,am reusit sa ii dau de cap Ac 12000 R410 Presiune statica masurata de mine sub un bar ,bine ca nu am luat recuperatorul deoarece nu aveam ce recupera
Daca priviti cu atentie tolele se vede pe unde au fost lasate urme de ulei ,pe acolo se pierdea freonul dar eu stiu ca el este in amestec cu uleiul refulat de comp ,lucru normal deoarece am avut cel mai bun inginer la tabla
Cu rabdare si cu o foarfeca am tuns tolele ,apoi cu statia am refacut argintarea ,vanele erau deschise pentru egalizare ca nu iesea sudura Cert este ca pentru 2 ore am castigat ok Nu am avut azot sa fac proba de presiune dar am bagat substanta de contrast ca la AC auto ,o sa caut sa vad daca am o poza cu ochelarii galbeni .

Faceti o treaba foarte buna ,va urez numai bine si ffffffff mult succes

Puteti sa le aratati la elevii dvs cum sunt legate in paralel 2 condensatoare se vede teava de gaz cum se imparte la fel si cea de lichid saturat la partea de jos .
Fişiere ataşate
1_zpsd6d5d792.jpg
vana cu 4 cai si intrarea in condensator ,se vede ca sunt doua puse in II
1_zpsd6d5d792.jpg (78.84 KiB) Vizualizat de 4768 ori
2_zpsc3d83102.jpg
Se observa mai bine vana cu 4 c
2_zpsc3d83102.jpg (82.49 KiB) Vizualizat de 4768 ori
3_zpse2c647ca.jpg
Tolele au fost " tunse " pentru remedierea argintarii ,se vede pata de ulei dar am facut cum am invatat la scoala , am bagat substanta de contrast la o incarcare anterioara La fix se vedea pe unde pierde
3_zpse2c647ca.jpg (107.39 KiB) Vizualizat de 4768 ori

Re: AC pierderi de refigerant la Cond UE

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Mar Ian 13, 2015 9:50 pm

Va multumesc pentru poze si va urez mult succes pe plan profesional
Pozele dvs sunt foarte concludente ,toate cele puse in evidenta de dvs sunt predate in sala de curs ,cum este si normal explic si la practica
Este foarte vizibil pe unde a pierdut refigerantul se observa urma de ulei
Daca mai aveti o poza cu partea inf a UE este foarte vizibil cum se colecteaza lich saturat

Cu stima ,,,,,
Voi incerca sa le comentez
Fişiere ataşate
1_zpsd6d5d792.jpg
SE REMARCA CONDUCTA DE REFULARE DE LA COMPRESOR ,LA INTRAREA IN COND ESTE O RAMIFICATIE ,CE TREBUIE SA INTELEGEM : CONDENSATORUL ESTE FORMAT DIN 2 COND IN II ,AU ACELEAS TOLE PENTRU A MARI SUPRAF DE SCH DE CALDURA ACELAS AXIAL ASIGURA CIRCULATIA FORTATA A AERULUI .PIERDERILE DE SARCINA LINIARE SI LOCALE SE MICSOREAZA
1_zpsd6d5d792.jpg (87.5 KiB) Vizualizat de 4775 ori
2_zpsc3d83102.jpg
LA PARTEA DE JOS SE OBSERVA ALTA RAMIFICATIE DAR MAI MICA IN DIAMETRU ,COLECTEAZA CONDENSUL DE LA CELE 2 CONDENSATOARE LEGATE IN II
2_zpsc3d83102.jpg (93.03 KiB) Vizualizat de 4775 ori
3_zpse2c647ca.jpg
SE REMARCA CONDUCTA DE REFULARE DE LA COMPRESOR ,LA INTRAREA IN COND ESTE O RAMIFICATIE ,CE TREBUIE SA INTELEGEM : CONDENSATORUL ESTE FORMAT DIN 2 COND IN II ,AU ACELEAS TOLE PENTRU A MARI SUPRAF DE SCH DE CALDURA ACELAS AXIAL ASIGURA CIRCULATIA FORTATA A AERULUI .PIERDERILE DE SARCINA LINIARE SI LOCALE SE MICSOREAZA
3_zpse2c647ca.jpg (107.7 KiB) Vizualizat de 4775 ori
Lector Inginer Olteanu Mircea
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni
http://www.cursuridecalificareacreditate.ro
http://www.cursurifrigotehnisti.ro/

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Sâm Feb 21, 2015 10:06 am

Se vad clar cele doua condensatoare legate in II sunt evidentiate intrarea VSSI si iesirea LS
Fişiere ataşate
Condensator_zpsrclecy0l.jpg
DATORITA LEGARII IN PARALEL SE OBTINE O PERFORMANTA MAI BUNA PIERDERILE DE SARCINA SCAD DEOARECE SUNT 2 CIRC IN II
PIERDERI DE SARCINA INSEAMNA
1)LOCALE
2)LINIARE
Condensator_zpsrclecy0l.jpg (78 KiB) Vizualizat de 4776 ori
Formator si Indrumator Cursuri de Calificare Frigotehnisti,Instalatori si Electricieni

Mesaj de Petrica85 » Sâm Feb 21, 2015 2:49 pm

dar ii mareste puterea frigorifica sau ce face legarea in II a condensatoarelor ca nu pricep

Mesaj de Ing. Olteanu Mircea » Dum Mar 01, 2015 7:48 pm

Petrica85 scrie:dar ii mareste puterea frigorifica sau ce face legarea in II a condensatoarelor ca nu pricep

Incerc sa va dau un raspuns cat mai simplu si usor de inteles :
Scad foarte mult pierderile de sarcina (presiune) in alt post le-am definit :pierderi locale si pierderi liniare Marele avantaj este ca se poate lungi traseul de conducta folosit , ma refer la conductele de legatura intre UI si UE .

Mesaj de Petrica85 » Joi Mai 14, 2015 2:58 pm

Salut am o intrebare ce presiune ai bagat in UI ,am inteles modul cum ai rezolvat porii Ai folosit azotul ?
Mai am ceva ce nu pricep aici ce s-a intamplat ca vad conducta sectionata Am copiat poza si am marcat cu rosu ce ma interesa
Fişiere ataşate
cond sectionata.jpg
Ce s-a intamplat de ai introdus stutul de teava ? banuiesc ca nu a venit asa din fabrica
cond sectionata.jpg (111.87 KiB) Vizualizat de 4447 ori

Mesaj de Vali26 » Lun Mai 18, 2015 11:58 am

Petrica85 scrie:Salut am o intrebare ce presiune ai bagat in UI ,am inteles modul cum ai rezolvat porii Ai folosit azotul ?
Mai am ceva ce nu pricep aici ce s-a intamplat ca vad conducta sectionata Am copiat poza si am marcat cu rosu ce ma interesa

Salut
Presiune am bagat 15 Bari deoarece atat aveam in tub .dar stiu de la scoala ca puteam sa bag lejer 40 este un R410 care merge si in pompa de caldura cand pres inalta este in UI ,vezi rolul vanei cu 4 cai
Ai sesizat bine in locul rerpectiv am taiat o portiune de conducta si am intercalat teava buna Era strangulata (turtita ) cred ca abia mai trecea freonul ,s-a grabit chinezul la montaj Am argintat cu statia de sudura ox/gpl ,am folosit electrozi de 3 lei

Înapoi la Practica Cursuri Frigotehnisti Albume foto Practica